maanantai 3. joulukuuta 2012


31.10

Aloitettiin työt päivystyksessä eli Casualtylla. Mentiin sinne klo 8 ja etsittiin osaston vastaava käsiin. Hän oli keski-ikäinen aluksi pelottavan oloinen nainen. Hän lähti meille esittelemään poliklinikkaa ja näytti mistä mitkäkin tavarat löytyvät.  Kun kierros oli käyty läpi, hän pyysi meitä tarkistamaan, että kaikissa hoitokärryissä on kaikki tarvittavat välineet ja lisäämään niihin varastosta tavaraa jos on tarvetta.

Kun hoitokärryt oli kunnossa, mentiin siihen Casualtyn keskelle auttamaan potilaiden hoidossa. Siihen tuotiin aina ensimmäisenä hätätilapotilaat.  Otettiin siinä vitaalielintoimintoja potilailta ja kyseltiin heidän sairaudenoireita ja kirjattiin ne passiin ylös. Osalta potilaista ei tietenkään saatu kyseltyä alkutietoja, koska eivät olleet englanninkielen taitoisia. Näiltä potilailta kyseli tiedot sitten muut hoitajat. Avustettiin hoitajia tipan laitossa ja raportoitiin lääkäreille, mitä oltiin potilaista jo saatu selville.

Tutustuttiin ihanaan mies lääkäriin, joka kyseli meiltä tarkasti mikä erästäkin naispotilasta vaivaa ja mitä tilanteelle voisi tehdä, kun naisen verenpaineet ovat alhaiset ja hän oli oksentanut 3 päivää.  Tutustuttiin myös Hassan nimiseen mies hoitajaan, jonka mukana päivä sitten kuljettiin. Ensimmäinen päivä Casualtylla vaikutti tosi mukavalta, eikä enää tarvinnut ihmetellä miksi kaikki opiskelijat tykkäävät olla siellä eniten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti